EKO ČILI JALAPEÑO

EKO ČILI JALAPEÑO

ekološko seme
Izberite količino v pakiranju
Standardno pakiranje2,75 €DODAJ V KOŠARICO
5x Standardno pakiranje
13,75 €
12,37 €
DODAJ V KOŠARICO

Čili Jalapeño

Capsicum annuum

 

Jalapeño so eni izmed najbolj znanih mehiških čilijev in so v tamkajšnji kulinariki ena izmed osnovnih začimb. Plodovi so dolgi do 7 cm z zaobljeno konico in debelim mesom. Plodovi so najprej zeleni, nato z zorenjem pordečijo. So zelo aromatični s prijetno pikantnostjo.
Stopnja na Scovillovi lestvici: do 5000 SCU (blago pekoči)

 

Paprike, feferone in čilije je potrebno sejati dovolj zgodaj, saj imajo dolgo rastno dobo. Sejemo jih v notranje prostore (npr. v lončke) od februarja do aprila. Ob kalitvi moramo biti zelo pozorni na temperaturo, saj potrebujejo vsaj 22 °C. V primeru, da je temperatura nižja, kali manj semen, prav tako pa za kalitev potrebujejo več časa.

 

Rastline so zelo občutljive na zmrzal, zato jih presadimo na stalno mesto (razen, če je zaščiteno, npr. v rastlinjaku) šele po koncu nevarnosti zmrzali, to je običajno po 15. maju.

 

Čez poletje paprike, feferoni in čiliji potrebujejo zalivanje, sicer ne tvorijo plodov. Najbolj primerno je zalivanje 1x na teden, ko med 2-4 sadike zlijemo po 10L vode. Tako gre voda v globino zemlje, rastline pa tja poženejo korenine in lažje prenašajo sušo.

Potrebno zalivanje
DA
Čas setve
I-III
Čas presajanja
V-VI
Čas pobiranja pridelka
VII-X
Razdalja med rastlinami/vrstami
40x40
Prezimi
NE
Št. semen v g
150
Količina semen v standardnem pakiranju
25
Optimalna temperatura za kalitev
min. 22°C, opt. 25-28°C
Poraba semena na ar
5-10g
Potrebno zalivanje
DA
Poreklo
EU
dober sosed
česen, endivija, kapusnice, por, radič, rdeča pesa, solata, zelena, šetraj
slab sosed
jajčevec, koruza, krompir, paradižnik
Priporočamo tudi
EKO TRAJNA ČEBULA
Cena z DDV:
od 1,80 €
EKO ŠPINAČA MATADOR
Cena z DDV:
od 1,80 €
EKO SOLATA VENEZIANER
Cena z DDV:
od 2,75 €
EKO KITAJSKO ZELJE ATSUKO
Cena z DDV:
od 2,75 €
AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si