EKO POLPEKOČA PAPRIKA GLOCKENPAPRIKA

EKO POLPEKOČA PAPRIKA GLOCKENPAPRIKA

ekološko seme
Izberite količino v pakiranju
Standardno pakiranje2,75 €DODAJ V KOŠARICO
1g10,73 €DODAJ V KOŠARICO
2g16,86 €DODAJ V KOŠARICO
5g33,84 €DODAJ V KOŠARICO
5x Standardno pakiranje
13,75 €
12,37 €
DODAJ V KOŠARICO

Paprika Glockenpaprika

Capsicum baccatum

 

Glockenpaprika naredi majhne plodove v obliki zvončkov, ki se lahko uporabljajo tudi v dekorativne namene. Lahko jo sadimo v lončke, če pa jo posadimo na vrt, pa ji damo oporo, saj lahko v dobrih pogojih zraste tudi nad 1m. Meso plodov je sladko, predel pri semenih in semena pa so pekoča. Primerna je za konzerviranje, če vlagamo cele plodove, bodo celi rahlo pekoči. 
Barva: zelena -> rdeča

 

Paprike, feferone in čilije je potrebno sejati dovolj zgodaj, saj imajo dolgo rastno dobo. Sejemo jih v notranje prostore (npr. v lončke) od februarja do aprila. Ob kalitvi moramo biti zelo pozorni na temperaturo, saj potrebujejo vsaj 22 °C. V primeru, da je temperatura nižja, kali manj semen, prav tako pa za kalitev potrebujejo več časa.

 

Rastline so zelo občutljive na zmrzal, zato jih presadimo na stalno mesto (razen, če je zaščiteno, npr. v rastlinjaku) šele po koncu nevarnosti zmrzali, to je običajno po 15. maju.

 

Čez poletje paprike, feferoni in čiliji potrebujejo zalivanje, sicer ne tvorijo plodov. Najbolj primerno je zalivanje 1x na teden, ko med 2-4 sadike zlijemo po 10L vode. Tako gre voda v globino zemlje, rastline pa tja poženejo korenine in lažje prenašajo sušo.

 

Paprike ob dozorevanju spremenijo barvo. Ko začne plod rasti, najprej zraste v velikost, nato začne debeliti meso, na koncu pa se še obarva. Papriko sicer lahko odtržemo in pojemo v katerikoli fazi želimo, vendar pa je plod popolnoma zrel šele, ko v celoti spremeni barvo. Šele takrat so zrela tudi semena.

Čas setve
I-III
Čas presajanja
V-VI
Čas pobiranja pridelka
VII-X
Razdalja med rastlinami/vrstami
40x40
Prezimi
NE
Št. semen v g
150
Količina semen v standardnem pakiranju
25
Optimalna temperatura za kalitev
min. 22°C, opt. 25-28°C
Poraba semena na ar
5-10g
Potrebno zalivanje
DA
Poreklo
EU
dober sosed
česen, endivija, kapusnice, por, radič, rdeča pesa, solata, zelena, šetraj
slab sosed
jajčevec, koruza, krompir, paradižnik
Priporočamo tudi
EKO PARADIŽNIK MARMANDE
Cena z DDV:
od 2,75 €
EKO HERBA STELLA
Cena z DDV:
od 2,75 €
EKO VRTNA LOBODA MIX
Cena z DDV:
od 2,75 €
AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si