EKO ZGODNJE RDEČE ZELJE KALIBOS

EKO ZGODNJE RDEČE ZELJE KALIBOS

ekološko seme
Izberite količino v pakiranju
Standardno pakiranje2,80 €DODAJ V KOŠARICO
2g11,95 €DODAJ V KOŠARICO
5g24,55 €DODAJ V KOŠARICO
10g41,20 €DODAJ V KOŠARICO
5x Standardno pakiranje
14,00 €
12,60 €
DODAJ V KOŠARICO

Rdeče zelje Amarant

Brassica oleracea convar. capitata var. rubra

 

Špičasto zgodnje rdeče zelje. Listi so krhki in čvrsti, sorto pa odlikuje zelo dober okus. Predvsem je primeren za uporabo surov (v solatah...). Od sadike do glave potrebuje do 60 dni.

 

Različne sorte zelja delimo na zgodnje, srednje pozne in pozne glede na dolžino rastne dobe. Zgodnje sorte imajo rastejo od sadike do glave do 60 dni, srednje pozne do 80 dni in pozne nad 90 dni. Tako lahko zgodnje sorte sejemo v več terminih skozi leto, tudi poleti, medtem ko se pozne sorte lahko seje le spomladi, sicer ne zaključijo rasti pred zimo.

 

Zelje rada napadeta dva škodljivca - gosenice in bolhač. Prve pojedo liste in srček rastline. Na ekološki način se jih lahko znebimo tako, da skuhamo liter močnega pelinovega čaja, ga razredčimo s 5-10 l vode in s to mešanico poškropimo rastline. Po potrebi postopek po par dneh ponovimo. Bolhač pa dela zanj tipične luknjice na rastlinah. Znebimo se ga z dobrim kolobarjem (5-7 let) ali pa z vztrajnim rahljanjem zemlje. Setev drugih kapusnic, kot je npr. kitajsko zelje ali gorčica, ne pomaga!

Priporočamo tudi
EKO SONČNICA
Cena z DDV:
od 1,80 €
EKO ORANŽEN OGNJIČ
Cena z DDV:
od 2,80 €
EKO BUČA LUFFA
Cena z DDV:
od 2,80 €
AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si