Pomen znakov in certifikatov na naših izdelkih

 

EU logotip za ekološke izdelke

Od 1.7.2010 je znak EU obvezen za vse predpakirane ekološke izdelke (certificirane, seveda), ki so bila proizvedena znotraj EU, lahko pa se uporablja tudi za nepredpakirana ekološka živila in pa za ekološke izdelke, uvožene iz tretjih držav.
Pod znakom mora biti označena tudi šifra kontrolne organizacije in pa poreklo izdelka - npr. "Kmetijstvo Slovenije" ali "Kmetijstvo EU"
Ta logotip je bil uveden z namenom lažjega prepoznavanja ekoloških izdelkov, saj je enak za vse članice EU.

 

Slovenski nacionalni zaščitni znak 

Navedba slovenskega nacionalni zaščitni znak je bila do uvedbe evropskega logotipa obvezena, po tem pa je postala prostovoljna za izdelke, ki so pridelani, predelani ali prepakirani v Sloveniji.

 

 • EU znak
  EU znak
 
 
 • EU znak

 

Biodar

Biodar je blagovna znamka, ki je namenjena predvsem temu, da se lažje prepozna slovenske ekološke izdelke. Vsi izdelki, ki so označeni z znakom Biodar so pridelani v Sloveniji. 

 

Demeter

Demeter je blagovna znamka, ki označuje bio-dinamično pridelane izdelke. Je svetovno zelo znana blagovna znamka, a je tudi za proizvajalca zelo draga. Zato seme iz naše pridelave te blagovne znamke nima, kljub temu, da je večinoma pridelano po načelih biodinamike. Ima pa to blagovno znamko velik del semena iz avstrijske semenarske hiše Reinsaat, ki je tudi v naši ponudbi.

 

Bio Austria

Tako, kot je Biodar blagovna znamka za slovenske ekološke izdelke, je Bio Austria blagovna znamka za avstrijske ekološke izdelke. To blagovno znamko zasledimo na nekaterih semenih iz avstrijske semenarske hiše Reinsaat.

 • Biodar
  Biodar
 
 
 • Biodar
 • Demeter

 

IKC

Inštitut za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru - kontrolna organizacija, ki kontrolira podjetje Amarant.

 

 • IKC
  IKC
 
 
 • IKC
AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si