Amarant

Amarant je blagovna znamka, pod katero se predstavljata podjetji Amarant, Fanči Perdih s.p. in Amarant kooperativa d.o.o.  

 

Amarant, Fanči Perdih s.p.

Prva in zaenkrat edina slovenska ekološka semenarska hiša. Prav tako trenutno edina semenarska hiša, ki ekološko seme za prodajo prideluje v Sloveniji.

Poleg pridelave semen se ukvarja z vzdrževanjem in selekcijo slovenskih avtohtonih sort, vzgojo sadik in tehnično pomočjo kmetom - kooperantom, ki pridelujejo seme, ki se kasneje prodaja pod blagovno znamko Amarant.

Glavno poslanstvo semenarske hiše Amarant je pridelava kakovostnega semena na slovenskih tleh, odkrivanje in vzdrževanje avtohtonih slovenskih sort, ki so prilagojene na naše podnebne razmere in so primerne za ekološko pridelavo, saj so utrjene in lahko kljubujejo težavam, kot so nekatere bolezni, mraz, suša itd. brez umetnih pripravkov in pomagal.

 

Glavni kriteriji pri pridelavi semena so certificirana ekološka pridelava, pravilna odbira rastlin za semenitev in primerno pobiranje, čiščenje in spravilo semena. Za boljši in bolj zdrav pridelek se pri pridelavi upošteva tudi načela bio-dinamične pridelave.

Za te elemente je potrebno znanje, ki ga pri semenarski hiši Amarant posredujejo vsem pridelovalcem semena, s katerimi sodelujejo. Vsako seme, ki je pridelano, pa se pred pakiranjem za prodajo na trgu še analizirajo - preveri se kaljivost, čistoča semen in morebitna prisotnost bolezni.

 

Ker je zmožnost pridelave semen pri kooperantih v Sloveniji omejena, sodeluje tudi z avstrijsko in italijansko ekološko semenarsko hišo, od katerih uvaža prav tako kakovostno in znotraj Evrope pridelano ekološko seme - tisto, ki ga ne uspejo pridelati slovenski kooperanti. Prav tako nekatera semena za obe semenarski hiši pridelajo pri Amarantu.

 

Amarant kooperativa d.o.o.

Podjetje Amarant kooperativa d.o.o. skrbi za trženje vseh izdelkov pod blagovno znamko Amarant.

 

Poleg semen Amarant so pod isto blagovno znamko na voljo tudi razni prehranski izdelki, ki so prvotno izdelani iz stranskih produktov pri pridelavi semen.

V letu 2012 smo blagovni znamki dodali novo linijo semen za kaljenje pod imenom "Amarant za kaljenje", pri katerih sta glavna kriterija certificirana ekološka pridelava in pa pridelava znotraj EU. 

 

Pri Amarant kooperativi d.o.o. je poreklo vseh izdelkov znotraj Evrope, prednost imajo pa tisti, katerih poreklo je v Sloveniji.

 

Certifikati, ki označujejo ekološko ustreznost in poreklo pridelave na izdelkih, so predstavljeni tukaj. 

 

 

Zaposleni pri Amarantu

 

Fanči Perdih

dipl. ing. agronomije

 

Ustanoviteljica in direktor obeh podjetij Amarant.

Vodi in sodeluje pri pridelavi semen, sadik in selekciji rastlin za semenitev. Nudi strokovno pomoč tako kmetom kooperantom, kot tudi ostalim ekološkim kmetom in vsem tistim, ki bi to radi postali. 

 

Vodi izobraževanja in predavanja tako za tržne pridelovalce, kot tudi za ljubiteljske - t.i. "vrtičkarje". 

 

Daniela Perdih

 

Vodi linijo semen za kaljenje "Amarant za kaljenje", z letom 2014 pa je postala tudi glavni vodja prodaje pri Amarant kooperative d.o.o. 

Svetuje Vam tako pri nakupu semen (glede izbire primernih sort, pridelave in težav, ki se lahko pojavijo na vrtu) kot tudi pri nakupu semen za kaljenje (glede izbire semen in vzgoje kalčkov) in ostalih artiklov.

 

Vodi delavnice o vzgoji in uporabi kalčkov, ki se jih lahko pridela iz semen iz linije "Amarant za kaljenje".

 

AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih