Obvestilo o zasebnosti - Politika varovanja osebnih podatkov - usklajeno z GDPR

 

1. UPRAVLJALEC PODATKOV

 

S prijavo na e-novice, poslanim povpraševanjem ali nakupom v spletni trgovini na www.amarant.si omogočite podjetju Amarant kooperativa, d.o.o., Golišče 3, 1281 Kresnice, da zbira in obdeluje posredovane osebne podatke. Posredovane osebne podatke bomo obdelovali v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

Uradna oseba podjetja je Fanči Perdih, dosegljiva na elektronskem naslovu: info@amarant.si.

 

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je Fanči Perdih, dosegljiva na elektronskem naslovu: info@amarant.si.

 

2. NAMEN OBDELAVE PODATKOV IN VRSTE OSEBNIH PODATKOV:

 

Vaše osebne podatke zbiramo le, če je to nujno potrebno. Vse osebne podatke, ki nam jih posredujete, bomo obravnavali zaupno in jih uporabili zgolj v namene, za katere ste jih posredovali. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za kak drug namen, vas bomo o tem predhodno obvestili in vas zaprosili za vaše soglasje.

 

2.1. Obisk in uporaba spletne strani

Ob vsakem obisku spletnih strani www.amarant.si ter njenih podstrani se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezni računalnik oziroma drugo napravo, povezano s spletom; različica brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo za potrebe vodenja svoje statistike obiskov obeh spletnih strani (orodje Google Analytics). Amarant kooperativa d.o.o. tako zbrane podatke obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

Če na spletni strani obstajajo povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi s podjetjem Amarant kooperativa d.o.o., ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

 

2.2. Prijava na elektronske novice in obvestila

Na spletni strani se lahko naročite na prejemanje novic ter na obvestila o naših delavnicah, predavanjih in dnevih odprtih vrat. In sicer tako, da nam posredujete Vaš e- naslov. V primeru prijave Vam lahko na ta e-naslov pošiljamo naša obvestila, od katerih se lahko odjavite z enim klikom (klik na povezavo "odjava", ki je del vsakega poslanega e-maila).

 

Navedeni osebni podatki se obdelujejo na osnovi vašega soglasja, pri čemer lahko soglasje za prejemanje oglasnih sporočil kadar koli prekličete.

 

2.3. Obdelava osebnih podatkov

Podatke, ki nam jih posredujete v okviru obravnave, nam posredujete prostovoljno. Te podatke bo Amarant kooperativa d.o.o. obdeloval zgolj za potrebe obdelave naročil. Za pravilnost in točnost teh podatkov ste odgovorni izključno sami. 

 

3. NAMEN:

 

Osebne podatke zbiramo v skladu za namenom, za katerega ste nam jih posredovali. Posredovanih osebnih podatkov ne bomo uporabili za drug namen. Vse osebne podatke, ki nam jih posredujete, bomo obravnavali zaupno in jih uporabili zgolj v namene, za katere ste jih posredovali. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za kak drug namen, vas bomo o tem predhodno obvestili in vas zaprosili za vaše soglasje.

 

4. PRAVNA PODLAGA:

 

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe.

 

5. UPORABA OSEBNIH PODATKOV:

 

Osebne podatke uporabljamo izključno za namen, zaradi katerega ste nam podatke posredovali.

 

6. SHRANJEVANJE PODATKOV:

 

Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi na e-novice, hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

 

Vaše podatke, ki ste nam jih posredovali ob oddaji naročila preko spletne trgovine, e-pošte ali telefona, hranimo znotraj našega računalniškega sistema in jih ne posredujemo tretjim osebam, razen v primeru povezanih storitev (npr. posredovanje naslova in kontaktne številke za dostavo posredujemo kurirski službi GLS, da Vam lahko dostavi paket). Če želite, da Vaših podatkov ne hranimo več, nam lahko glede tega pošljete pisni poziv na info@amarant.si ali na naslov Amarant kooperativa d.o.o., Golišče 3, 1281 Kresnice.

 

Če za posamezne podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe 10 (deset) let. V tem času je obdelava podatkov omejena.

 

7. POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV:

 

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, razen izbranim pogodbenim partnerjem, katere prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov. Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo.

 

8. VAŠE PRAVICE:

 

Zagotavljamo uresničevanje vseh pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov. V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov.

 

Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

 

Od Amarant kooperativa d.o.o. lahko kadar koli zahtevate:

 

 • potrditev, ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne;
 • dostop do osebnih podatkov (vpogled vanje in njihovo prepisovanje);
 • informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov, kot so informacije o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, ki so jim bili/jim bodo razkriti osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, obstoju morebitnega avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, ter o obstoju morebitnega iznosa podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo;
 • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami. Če zahtevo podate z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, vam tudi kopijo podatkov zagotovimo v elektronski obliki. Za morebitne dodatne kopije lahko Amarant kooperativa d.o.o. zaračuna razumno pristojbino;
 • popravek netočnih osebnih podatkov in dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov;
 • pravico do izbrisa vseh osebnih podatkov, če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena GDPR, predvsem pa v primeru preklica privolitve;
 • pravico do omejitve obdelave, če (i) oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preverbo točnosti osebnih podatkov, (ii) je obdelava nezakonita in namesto izbrisa zahtevate omejitev uporabe podatkov, (iii) upravljavec podatkov ne potrebuje več za potrebe obdelave, jih pa potrebujete vi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, (iv) vložite ugovor zoper obdelavo svojih podatkov na osnovi zakonitih interesov upravljavca, dokler se ne preveri zakonitost njihove obdelave;
 • pravico do prenosljivosti podatkov oz. prejem podatkov v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali posredovanje podatkov drugemu upravljavcu;
 • pravico do preklica privolitve, kadar se osebni podatki obdelujejo na osnovi vaše privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost njihove obdelave, ki se je izvajala do njenega preklica;
 • prenehanje uporabe svojih osebnih podatkov za namen neposrednega trženja;
 • da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima za vas pravne učinke ali kako drugače pomembno vpliva na vas.

 

9. STIK IN POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

 

Amarant kooperativa d.o.o. vam bo na vašo zahtevo in v skladu z veljavno zakonodajo podal tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.

 

Če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico, da zoper Amarant kooperativa d.o.o. vložite pritožbo pri informacijskem pooblaščencu.

 

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: info@amarant.si ali po pošti na naslov: Amarant kooperativa d.o.o., Golišče 3, 1281 Kresnice

 

9. SPREMEMBE

 

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Zato vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih