EKO ČILI RDEČE ČEŠNJE

EKO ČILI RDEČE ČEŠNJE

ekološko seme
Izberite količino v pakiranju
Standardno pakiranje2,80 €DODAJ V KOŠARICO
5x Standardno pakiranje
14,00 €
12,60 €
DODAJ V KOŠARICO

Čili Rdeče češnje

Capsicum annuum

 

Majhni okrogli čiliji, v velikosti češnje, ki so najprej zeleni, nato pordečijo. Plodovi imajo do 4 cm premera in se jih lahko uporablja sveže, posušene ali vložene.

 

Paprike, feferone in čilije je potrebno sejati dovolj zgodaj, saj imajo dolgo rastno dobo. Sejemo jih v notranje prostore (npr. v lončke) od februarja do aprila. Ob kalitvi moramo biti zelo pozorni na temperaturo, saj potrebujejo vsaj 22 °C. V primeru, da je temperatura nižja, kali manj semen, prav tako pa za kalitev potrebujejo več časa.

 

Rastline so zelo občutljive na zmrzal, zato jih presadimo na stalno mesto (razen, če je zaščiteno, npr. v rastlinjaku) šele po koncu nevarnosti zmrzali, to je običajno po 15. maju.

 

Čez poletje paprike, feferoni in čiliji potrebujejo zalivanje, sicer ne tvorijo plodov. Najbolj primerno je zalivanje 1x na teden, ko med 2-4 sadike zlijemo po 10L vode. Tako gre voda v globino zemlje, rastline pa tja poženejo korenine in lažje prenašajo sušo.

Čas presajanja
V-VI
Prezimi
NE
Optimalna temperatura za kalitev
min. 22°C, opt. 25-28°C
Priporočamo tudi
EKO
Cena z DDV:
od 2,80 €
EKO PAPRIKA YOLO WONDER
Cena z DDV:
od 1,80 €
EKO TAGETES ALI ŽAMETNICA
Cena z DDV:
od 2,80 €
AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?