EKO DINJE BEST JUMBO

EKO DINJE BEST JUMBO

ekološko seme
Izberite količino v pakiranju
Standardno pakiranje1,80 €DODAJ V KOŠARICO
5x Standardno pakiranje
9,00 €
8,10 €
DODAJ V KOŠARICO

Dinje Best jumbo

Cucumis melo

 

Klasična sorta dinj (melon) z okroglo-ovalnimi plodovi, ki zrastejo do 1,5-2kg. Meso je živo oranžne barve in zelo sladkega okusa.


Dinje lahko sejemo v lončke v koncu aprila in jih presadimo na stalno mesto, ko poženejo prvi pravi list, vendar ne pred koncem nevarnosti slane (15. maj), lahko pa jih takrat sejemo direktno na stalno mesto. Pri saditvi na stalno mesto moramo poskrbeti, da ima rastlina dovolj prostora, zato jih sadimo na vsaj 50 cm. Dinje imajo rade močno zemljo, zato jih ne sadimo na revna tla, zelo dobro pa uspevajo npr. na robu kompostnika. Prav tako dinje slabo prenašajo sušo, zato jih med sušnimi obdobji občasno zalivamo.


Če želimo, veliko plodov na eni rastlin, jo moramo vršičkati. Na glavni vreži odstranimo vrh za prvimi devetimi listi, prav tako naredimo tudi na prvih stranskih poganjkih. Na glavni vreži so namreč skoraj sami moški cvetovi, na prvih stranskih poganjkih je nekaj moških, nekaj ženskih cvetov, na drugih stranskih poganjkih pa so predvsem ženski cvetovi.

Čas presajanja
V
Prezimi
NE
Optimalna temperatura za kalitev
15-20°C
Priporočamo tudi
EKO RDEČA PESA DETROIT
Cena z DDV:
od 1,80 €
EKO RADIČ GRUMOLO VERDE
Cena z DDV:
od 1,80 €
AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?