EKO GORČICA ZA KALJENJE

Gorčica spada med kapusnice. Tako po okusu, kot tudi sestavi je zelo podoben ostalim predstavnikom te skupine.
 

Kalčki gorčice imajo zelo pekoč okus, ki spominja na redkev ali hren. Zato jih je najbolje kombinirati z živili bolj blagega okusa.

*seme dobro operemo
*namakamo 8-12 ur
*spiramo 3-5x dnevno
*čas kaljenja: 4-6 dni
*seme:kalčki = 1:5

*Pri kalčkih želimo zelenje, torej kalimo na svetlobi, a ne direktnem soncu.

*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj od vseh pa kalilni pladnji.

*Osušene (na otip suhe) kalčke lahko shranjujemo v hladilniku do 2 tedna.

*Pred uporabo jih dobro speremo z vodo.

*Primerni so kot sestavina solat, namazov, mesnih jedi, itd.

 

Gorčica je alergen. Osebam, občutljivim nanjo, odsvetujemo uporabo oz. zaužitje.

 

Uporabno najmanj do:

500g: 31/01/2022

1kg: 31/07/2021

5kg: ni na zalogi

Priporočamo tudi

    AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih