Lan je zelo raznovrstna rastlina. Goji se ga tako zaradi vlaken, kot tudi zaradi semena. Le-to je predvsem zelo bogato z n-3 maščobnimi kislinami.
Imajo zelo močan, rahlo grenak okus. Ovoj semena, ki ostane na kalčkih lahko odstanimo ali pojemo.
Primerni so kot dodatek solatam, sendvičem, itd.
*seme dobro operemo
*ne namakamo, če pa že,
namakamo do 15 min
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 4-6 dni
*seme:kalčki = 1:10
*Pri kalčkih želimo zelenje, torej kalimo na svetlobi, a ne direktnem soncu.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj od vseh pa kalilni pladnji, predvsem keramični (terracotta), saj vpijajo sluz iz semena.
*Osušene kalčke lahko shranjujemo v hladilniku 1 teden.
*Pred uporabo jih dobro speremo z vodo.
V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
Ob nakupu 25kg pakiranja se zaračuna dodatnih 6€ za dostavo preko GLS po Sloveniji. Za dostavo v tujino se strošek transporta preračuna individualno. Pri osebnem prevzemu ni dodatnega stroška dostave.