EKO LAN ZA KALJENJE

Lan je zelo raznovrstna rastlina. Goji se ga tako zaradi vlaken, kot tudi zaradi semena. Le-to je predvsem zelo bogato z n-3 maščobnimi kislinami.
 

Imajo zelo močan, rahlo grenak okus. Ovoj semena, ki ostane na kalčkih lahko odstanimo ali pojemo.

Primerni so kot dodatek solatam, sendvičem, itd.

*seme dobro operemo
*ne namakamo, če pa že,
namakamo do 15 min
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 4-6 dni
*seme:kalčki = 1:10

*Pri kalčkih želimo zelenje, torej kalimo na svetlobi, a ne direktnem soncu.

*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj od vseh pa kalilni pladnji, predvsem keramični (terracotta), saj vpijajo sluz iz semena.

*Osušene kalčke lahko shranjujemo v hladilniku 1 teden.

*Pred uporabo jih dobro speremo z vodo.

 

V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
 

Ob nakupu 25kg pakiranja se zaračuna dodatnih 6€ za dostavo preko GLS po Sloveniji. Za dostavo v tujino se strošek transporta preračuna individualno. Pri osebnem prevzemu ni dodatnega stroška dostave.

Priporočamo tudi

    EKO FIŽOL MUNGO ZA KALJENJE
    Cena z DDV:
    od 2,20 €
    EKO BOŽIČNO ŽITO
    Cena z DDV:
    1,10 €
    EKO RDEČE ZELJE ZA KALJENJE
    Cena z DDV:
    od 8,20 €
    EKO SEME POR ZA MIKROZELENJE
    Cena z DDV:
    37,80 €
    AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih