EKO MINI PAPRIKA YOLA

ekološko seme
Izberite količino v pakiranju
Standardno pakiranje2,80 €DODAJ V KOŠARICO

Paprika Yola

Capsicum annuum

 

Zelo zgodna sorta mini paprike. Plodovi so v obliki paradajzpaprike in imajo debelo meso, ki je sprva zelene, nato pa rjave barve. Plodovi so primerni za uživanje sveži, vloženi ali polnjeni. Sorta je zelo primerna tudi za pridelavo v loncih.


Barva: zelena -> rjava

 

Paprike, feferone in čilije je potrebno sejati dovolj zgodaj, saj imajo dolgo rastno dobo. Sejemo jih v notranje prostore (npr. v lončke) od februarja do aprila. Ob kalitvi moramo biti zelo pozorni na temperaturo, saj potrebujejo vsaj 22 °C. V primeru, da je temperatura nižja, kali manj semen, prav tako pa za kalitev potrebujejo več časa.

 

Rastline so zelo občutljive na zmrzal, zato jih presadimo na stalno mesto (razen, če je zaščiteno, npr. v rastlinjaku) šele po koncu nevarnosti zmrzali, to je običajno po 15. maju.

 

Čez poletje paprike, feferoni in čiliji potrebujejo zalivanje, sicer ne tvorijo plodov. Najbolj primerno je zalivanje 1x na teden, ko med 2-4 sadike zlijemo po 10L vode. Tako gre voda v globino zemlje, rastline pa tja poženejo korenine in lažje prenašajo sušo.

 

Paprike ob dozorevanju spremenijo barvo. Ko začne plod rasti, najprej zraste v velikost, nato začne debeliti meso, na koncu pa se še obarva. Papriko sicer lahko odtržemo in pojemo v katerikoli fazi želimo, vendar pa je plod popolnoma zrel šele, ko v celoti spremeni barvo. Šele takrat so zrela tudi semena.

Priporočamo tudi
EKO HERBA STELLA
Cena z DDV:
od 2,80 €
EKO SLADKI KOMARČEK FINO
Cena z DDV:
od 1,80 €
EKO RADIČ ROSSA DI VERONA
Cena z DDV:
od 1,80 €
AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si