Organske mediteranske rastline 1kg

Organske mediteranske rastline 1kg

Stopnja davka
9,5 %
Cena z DDV:
5,55 €
DODAJ V KOŠARICO

HOMEOGARDEN ORGANSKE MEDITERANSKE RASTLINE

1 kg za 25 m2 ali 200l zemlje
Obogateno 100% organsko gnojilo z naravnimi algami in organskim magnezijem in kalcijem za agrume, citruse, sivko, rožmarin, začimbnice, oljke, fige, šparglje in vse mediteranske rastline.

Opis: 100 % granulirano organsko gnojilo z naravnimi algami. Naravno, biološko in trajnostno prehranjuje rastline, povečuje zdrav domač pridelek in povečuje tvorbo humusa, ki je ključen za rodovitnost zemlje. Osnovnemu visoko kakovostnemu organskemu gnojilu dajejo posebno odliko in povečano delovanje ob bistveno manjši porabi od standardnih organskih gnojil naravni izboljševalci alge, organski magnezij in kalcij. Edinstvena kombinacija organskega gnojila in naravnih izboljševalcev zagotavlja zdrav domač pridelek. Zaradi mikrogranulacije se gnojilo izredno hitro topi in deluje in zato zelo primerno tudi za dognojevanje skozi celo leto. Rastline v vrtu, koritih in sadnih nasadih lahko gnojimo v katerem koli mesecu leta od februarja do novembra. Pazimo le, da zemlja ni zmrznjena, saj v tem primeru se gnojilo ne bomo moglo raztopiti v zemlji. Za 25 m2 površine potrebujemo 1 kg gnojila. Gnojilo lahko tudi zmešamo z organsko zemljo za sajenje rastlin v korita ali lončke v količini 250 g za 50 l zemlje, odvisno od kakovosti in založenosti zemlje s hranili. Za naravno povečanje pridelka in trajnostno izboljšanje zemlje v vrtu in koritih uporabljamo gnojilo najprej v začetku rasti spomladi. V primerjavi z običajnimi organskimi gnojili brez naravnih izboljševalcev je potrebna količina bistveno manjša in sicer tako da ob pripravi zemljišča gnojilo dodamo v količini 1 kg za 25 m2. Posebno pa je zaželeno, da se gnojilo dodaja tudi v rastni sezoni za dognojevanje, kjer lahko uporabimo tudi polovično količino in sicer 1 kg za 50 m2. V primeru izredno slabega zemljišča lahko količino povečamo do maksimalno 1 kg na 10 m2. Pri sajenju manjših sadik dodajamo 50 g gnojila (1 večja pest), za nekoliko večje pa 100 g gnojila (2 večje pesti gnojila). Pri mešanju gnojila z zemljo pred sajenjem ali za dognojevanje dodajamo 1 kg za 200 l zemlje oz 250 g (5 večjih pesti) na vrečo zemlje (50l). Gnojilo ponovno uporabimo še v jesenskem času po spravilu pridelka v enaki količini kot spomladi.

 

Kje uporabljamo: Gnojilo uporabljamo na vseh vrstah mediteranskih rastlin, to so rastline, ki rastejo praviloma ob morju kot so agrumi, citrusi, sivka, oljke, mediteranske začimbnice in dišavnice in druge, kjer želimo na naraven način brez umetnih gnojil izboljšati njihovo rast, cvetenje in povečati pridelek.

 

Kdaj uporabljamo: Februar-november, ključni čas uporabe marec – april (pred pričetkom rasti, ob sajenju), maj - junij (dognojevanje), september – oktober (letno trajnostno založno gnojenje, ob sajenju).

Priporočamo tudi
VRTEKS ZIMSKI 2.18M X 5.5M
Cena z DDV:
3,77 €
ETAMIN
Cena z DDV:
5,90 €
Uši STOP na vrtnicah
Cena z DDV:
6,23 €
AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si