-12%%
Samooskrba v praksi + Sveža zelenjava 365 dni + DARILO

Komplet knjig Samooskrba v praksi in Sveža zelenjava 365 dni + darilo: komplet eko semen GRATIS

Omejena zaloga: na voljo le 5 kompletov!

 

Samooskrba v praksi - več pridelka, manj površine

 

Avtorji: Sanja Lončar v sodelovanju z: ddr. Ano Vovk Korže, Matejo Reš, Fanči Perdih, Ireno Rotar in drugimi

 

Če želite že v tej sezoni pridelati več in hitreje ter čim bolje izkoristiti prostor, ki ga imate na razpolago, je treba zavihati rokave že sedaj.

 

Številne neuporabne površine lahko dobesedno čez noč ali celo v samo pol ure spremenite v gredice. S spremembo načina sajenja pa lahko pridelek podvojite!

 

Brez skrbi, niste v zamudi!

V tem priročniku smo se lotili praktičnih in zares preverjenih rešitev, ki delujejo na naših tleh, v našem podnebju in z našimi rastlinami. Pri njegovem nastajanju so sodelovali ljudje, ki že leta in desetletja tudi v praksi delajo, preizkušajo in izpopolnjujejo to, o čemer pišejo.

 

Tehnične specifikacije:

 

  • 256 barvnih strani
  • format 190 x 245 mm
  • mehka vezava, šivano, broširano

 

PRELISTAJTE KNJIGO TUKAJ

 

Sveža zelenjava 365 dni

Avtorice: Sanja Lončar v sodelovanju s Fanči Perdih (Amarant) in Ireno Rotar

 

Kako brez dodatnega ogrevanja ustvariti vrt, v katerem nikoli ne zmrzuje – in pridelati dvakrat več kot doslej.

 

Nova spoznanja, nekaj malega materiala, zlasti pa drugačen način dela na vrtu – in svežo zelenjavo boste pobirali 365 dni v letu. Pri tem nimamo v mislih klavrnih ohrovtov, ki štrlijo iz pomrznjene zemlje na vrtu.
Verjeli ali ne, tudi pozimi lahko gojite več kot trideset vrst zelenjave ter uživate v razkošju svežih okusov zdrave hrane, četudi je zunaj -20 stopinj Celzija.

 

In zakaj bi to počeli?
Razlogov je več. Prihodnost jih bo že razvrstila po pomembnosti, čeprav so v resnici vsi enako pomembni. Recimo to, da gre zdajšnji nepregledni in zgolj z dobičkom motivirani proizvodnji hrane vse manj zaupati. Hrana se sicer zdi cenejša, odpravljanje posledic, ki jih utegne povzročiti, pa vas utegne zelo drago stati. Drugi je v tem, da živimo v državi, v kateri bi v primeru zastoja globalne trgovine dve od treh oseb ostali lačni. Če niste poskrbeli za samooskrbo, začnite ukrepati, da vam in vašim otrokom ne bo treba doživeti tako krute izkušnje.
Lačni smo lahko tudi v mirnih časih. Kljub obilju na policah naše celice umirajo od lakote po vitaminih, rudninah, antioksidantih … V pretirano gnojeni, s pesticidi obdelani in v hidroponiki pridelani zelenjavi jih ni zadosti, zato je podaljšano vrtnarjenje tudi odlična naložba v zdravje.
Zimsko vrtnarjenje ponuja še eno dragocenost. Omogoča stik z zemljo, s tem pa tudi ozemljitev, ki je najboljša obramba proti vse večjim količinam elektromagnetnega smoga, ki nas obdaja na vsakem koraku. Če ste brez pravega razloga napeti ali raztreseni, če vas pestijo motnje spanja, megla v glavi … poskusite vsaj četrt ure na dan delati z zemljo, saj vas bo sprostila, ozemljila in iz vašega telesa pobrala elektromagnetno nesnago. Kako to početi, kadar so tla pomrznjena? Tudi zato se splača poskrbeti za zavarovan kotiček, v katerem nikoli ne bo zmrzovalo.
Vse skupaj je veliko preprostejše, kot se vam morda zdi, le lotiti se je treba pravilno in pravočasno.

 

Na tej povezavi lahko prelistate knjigo.

 

Tehnične specifikacije:

 

  • 160 barvnih strani
  • format 190 x 245 mm
  • mehka vezava, šivano, broširano

Priporočamo tudi

    AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih