EKO KUMARE GERGANA

EKO KUMARE GERGANA

ekološko seme
Izberite količino v pakiranju
Standardno pakiranje2,80 €DODAJ V KOŠARICO
5g13,60 €DODAJ V KOŠARICO
10g22,45 €DODAJ V KOŠARICO
5x Standardno pakiranje
14,00 €
12,60 €
DODAJ V KOŠARICO

Kumare Gergana

Cucumis sativus L.

 

Sorta, ki naredi zelo dolge ozke plodove. Visok donos, plodovi so zelo dobrega okusa. Plodovi naj se obirajo mladi. Bolgarska sorta, primerna za zunanjo pridelavo.

 

Kumare so občutljive na mraz, zato jih ne presajamo ven dokler ne mine nevarnost slane (15. maj). Sadike tako začnemo vzgajati konec aprila, lahko pa jih sejemo tudi direktno na stalno mesto po 15. maju. Priporočamo setev ob mrežo, ali drugačno oporo, saj je taka obdelava veliko lažja, donosnejša in pa zavzame manj prostora na vrtu, kot če kumaram pustimo, da plezajo po tleh. Kumare imajo rade bogato zemljo, prav tako pa ne prenašajo dobro hude suše, zato jih takrat nekoliko zalivamo, sicer se lahko rastline posušijo, plodovi pa postanejo grenki. 

 

Če želimo, veliko plodov na eni rastlin, jo moramo vršičkati. Na glavni vreži odstranimo vrh za prvimi devetimi listi, prav tako naredimo tudi na prvih stranskih poganjkih. Na glavni vreži so namreč skoraj sami moški cvetovi, na prvih stranskih poganjkih je nekaj moških, nekaj ženskih cvetov, na drugih stranskih poganjkih pa so predvsem ženski cvetovi.

Priporočamo tudi
EKO PARADIŽNIK VOLOVSKO SRCE
Cena z DDV:
od 1,80 €
EKO TAGETES ALI ŽAMETNICA
Cena z DDV:
od 2,80 €
EKO FIŽOL BREGINC
Cena z DDV:
od 1,80 €
EKO BUČA MODRA MADŽARSKA
Cena z DDV:
od 2,80 €
AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si