EKO SEME PAPRIKA KURTOVSKA KAPIYA 1619
EKO SEME PAPRIKA KURTOVSKA KAPIYA 1619
EKO SEME PAPRIKA KURTOVSKA KAPIYA 1619
EKO SEME PAPRIKA KURTOVSKA KAPIYA 1619

EKO SEME PAPRIKA KURTOVSKA KAPIYA 1619

ekološko seme
Pinterest
Izberite količino v pakiranju
Standardno pakiranje2,20 €DODAJ V KOŠARICO
5x Standardno pakiranje
11,00 €
9,90 €
Najnižja cena v 30 dneh
9,68 €
DODAJ V KOŠARICO

Paprika Kurtovska kapiya 1619

Capsicum anuum


Visoka sorta paprike, rastline namreč lahko dosežejo do 1m v višino. Primerna za pridelavo v rastlinjakih in na zunanjih površinah. Plodovi so aromatični, dolgi 12-15cm in težki 60-70g, primerni za pečenje, pripravo ajvarja itd. 
Barva: zelena -> rdeča


Paprike, feferone in čilije je potrebno sejati dovolj zgodaj, saj imajo dolgo rastno dobo. Sejemo jih v notranje prostore (npr. v lončke) od februarja do aprila. Ob kalitvi moramo biti zelo pozorni na temperaturo, saj potrebujejo vsaj 22 °C. V primeru, da je temperatura nižja, kali manj semen, prav tako pa za kalitev potrebujejo več časa.

Rastline so zelo občutljive na zmrzal, zato jih presadimo na stalno mesto (razen, če je zaščiteno, npr. v rastlinjaku) šele po koncu nevarnosti zmrzali, to je običajno po 15. maju.

Čez poletje paprike, feferoni in čiliji potrebujejo zalivanje, sicer ne tvorijo plodov. Najbolj primerno je zalivanje 1x na teden, ko med 2-4 sadike zlijemo po 10L vode. Tako gre voda v globino zemlje, rastline pa tja poženejo korenine in lažje prenašajo sušo.

Paprike ob dozorevanju spremenijo barvo. Ko začne plod rasti, najprej zraste v velikost, nato začne debeliti meso, na koncu pa se še obarva. Papriko sicer lahko odtržemo in pojemo v katerikoli fazi želimo, vendar pa je plod popolnoma zrel šele, ko v celoti spremeni barvo. Šele takrat so zrela tudi semena.

Čas setve
I-III
Čas presajanja
V-VI
Čas pobiranja pridelka
VII-X
Razdalja med rastlinami/vrstami
40x40
Prezimi
NE
Št. semen v g
150
Količina semen v standardnem pakiranju
40-60
Optimalna temperatura za kalitev
min. 22°C, opt. 25-28°C
Poraba semena na ar
5-10g
Potrebno zalivanje
DA
Poreklo
Slovenija
dober sosed
česen, endivija, kapusnice, por, radič, rdeča pesa, solata, zelena, šetraj
slab sosed
jajčevec, koruza, krompir, paradižnik

Priporočamo tudi

    AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih