Organska zemlja plus 50L

Organska zemlja plus 50L

Stopnja davka
22 %
Cena z DDV:
9,05 €
DODAJ V KOŠARICO

HOMEOGARDEN ORGANSKA ZEMLJA 50L PLUS

3kg = 50l
5 kratni koncentrirani blok substrata z dodanim 100 % obogatenim organskim gnojilom z naravnimi algami za pripravo 50 l naravne ORGANSKE zemlje

Opis: Organsko zemljo uporabljate povsod, kjer rastline potrebujejo rahlost in zračnost zemlje. Organska zemlja ima dovolj potrebnih hranil za direktno sajenje rastlin, ker ima dodano organsko gnojilo, ki ga v celoti porabite ob pripravi zemlje. Za sajenje in presajanje vseh vrst rastlin, kot so vrtne plodovke, zelenjadnice, začimbnice, jagodičevje in okrasne rastline ali za mešanje z slabšimi zemljami in substrati. Sajenje, presajanje ali tudi setev v substrat lahko izvajamo skozi celo leto. Ker je Organska zemlja v sadilni vreči, je še posebno primerna za urbano vrtnarjenje. Odprite embalažo spodaj po perforaciji in odprite vrečo. Organskemu substratu v vreči enostavno dolijemo primerno količino čiste vode (iz pipe ali deževnico) in sicer približno 20 l-25 vode kar sta od 2 do 2 in pol zalivalki (po 10 l). Pred dolivanjem vode odprite priloženo vrečko z organskim gnojilom (250 g) in vsega stresite v vrečo po substratu. Obvezno pustite vrečo v spodnjem delu kartonske embalaže in jo po potrebi še prislonite ob steno, da se ob dodajanju vode ne prevrne. Vodo dolivajte postopoma najprej pol zalivalke – 5 l in malo počakajte, da se blok dobro omoči. Potem dodajte še preostalo količino vode postopoma - vsakič po pol zalivke. Blok substrata voda hitro namoči, enako tudi organsko gnojilo, ker je zelo hitro topno, tako da je organska zemlja pripravljena v 15-25 minutah. Po potrebi lahko tudi malo pomešate, da se zemlja pripravi hitreje. Sadilna vreča ima ročaje za prenašanje. Ko pa jo postavite na mesto, lahko zavihate zgornjih 10 cm vreče navzdol, tako da skrijete ročaje in izravnate zgornji rob vreče z višino zemlje v vreči. Bistvena prednost je, da ne nosite težke običajne zemlje domov, ampak si jo sami pripravite. Pri zemljah večji del predstavlja voda, ki pa ni vedno čista in neoporečna, zato je ključno da veste kaj ste dodali, če želite organsko vrtnarjenje. Po 4-6 tednih vam priporočamo dognojevanje z dodajanje naravnega organskega gnojila in sicer HomeOgarden Organski Vrt v količini 50-100 g (1 večja do 2 večji pesti gnojila) na 50 l vrečo oz. če bodo v sadilni vreči rastle plodovke ali paradižnik – HomeOgarden Organske Plodovke in Paradižnik enako 50-100 g na vrečo oz. za okrasne rastline Organske Okrasnice oz. za mediteranske rastline gnojilo Organske Mediteranske rastline oz. za jagode Organske Jagode in Jagodičevje. Tako bodo rastline imele dovolj hranil za normalno rast. Gnojenje z omenjenimi gnojili ponavljate po potrebi mesečno ali na 2 meseca. Po potrebi za še bolj zdravo organsko rast rastlin dognojujte z HomeoOgarden Organskim Dognojevanjem. Priporočamo vam, da uporabljate izključno naravna organska gnojila, saj je tudi zemlja, ki ste jo kupili povsem naravna in organska. Pri zalivanju bodite pozorni, da zalivate bistveno manj kot običajne zemlje, saj izdelek zelo dobro zadržuje vodo in vlago, kar je bistvena prednost.

 

Kje uporabljamo: Za sajenje in presajanje vseh vrst rastlin, kot so vrtne plodovke, zelenjadnice, začimbnice, jagodičevje in okrasne rastline ali za mešanje z slabšimi zemljami in substrati. Ker je Organska zemlja v sadilni vreči, je še posebno primerna za urbano vrtnarjenje.

 

Kdaj uporabljamo: Celo leto pri sajenju, presajanju ali setvi.

Priporočamo tudi
GOJITVENA PLOŠČA
Cena z DDV:
1,00 €
Miši in podgane STOP
Cena z DDV:
od 5,49 €
BIVITO TRIGLAV 5
Cena z DDV:
129,90 €
AMARANT kooperativa d.o.o., Golišče 3 1281 Kresnice T: 01/563 92 36, E: narocila@amarant.si